ד"ר רון לוי הוא פוסט-דוקטורנט בבית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב. עבודת הדוקטורט שהשלים במסגרת התכנית, "לשבור את הים: שירת נשים ישראלית בתעשיית התרבות הגלובלית" (2020), נכתבה בהנחייתו של האתנומוסיקולוג פרופ' אדוין סרוסי. המחקר הוקדש לבחינתן של מגמות פירוק והתחדשות בתעשיית המוסיקה הישראלית ואת השלכותיהן על תהליכים דו-כיווניים של תיווך בין תעשיות התרבות המקומית והגלובלית לאורך שני העשורים הראשונים של המאה ה-21. תהליכים מואצים אלה נחקרו תוך התמקדות במסעותיהן המוסיקליים של שלוש מוסיקאיות בולטות המקיימות קריירה מקבילה בישראל ומעבר לים: נינט טייב, אסתר רדא ונגה ארז. אפיון הסוֺכְנוּת התרבותית של שלוש הנשים-יוצרות דנן, מדגיש אלמנטים של גמישות ויצירתיות, הן תרבותית והן מרחבית, דרכן מנותבת חוויית החיים בעולם המשוברר והאולטרה-מודרני של המאה ה-21 לכדי הצהרה מוסיקלית רבת-רבדים.
במקביל לביצוע מחקר הדוקטורט, שימש דוקטורנט-חוקר בפרויקט מטעם מועצת המחקר האירופית "Apartheid: The Global Itinerary (1948-1990)" (ERC) בניצוחה של פרופ' לואיז בית לחם. המעטפת האינטלקטואלית הכבירה, הליווי האישי והעבודה עם צוות חוקרים מופלא, סייעו בידו לפרסם את פירות מחקר זה בכתבי-עת נחשבים ובכנסים ברחבי העולם. כהמשך ישיר, במחקר הפוסט, עוסק לוי במערכות יחסים מוסיקליות בין מהגרים אפריקאים למוסיקאי ג'אז מקומיים בסצנה הניו-יורקית של שנות ה -60, לאורן מפותח מודל חברתי-פוליטי של "מתח מוסיקלי".
"שנותיי כדוקטורנט בתכנית התעלו מעל לכל דמיון. חברות הסגל המשובח ובראשן פרופ' לואיז בית לחם היוו לי בית אקדמי מכיל שוקק ומבריק, תוך הנאה מתנאים חלומיים ללמידה, מחקר והוראה. כך, מה שנראה בתחילה כדרך חתחתים שיעדה לוט בערפל הפך למסע מדהים בסיומו הפכתי למומחה בשני שדות שונים בתכלית. לקראת סיום התקופה אף זכיתי ללמד את תלמידי התכנית ולפגוש את דור המחר של חוקרי התרבות בישראל. זו הייתה חוויה מסעירה ובלתי נשכחת ואני גאה שנפלה בחלקי הזכות להמשיך במסע זה גם היום".