תואר שני בלימודי תרבות עם התמחות בלימודי מגדר

מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית, מציע תכנית התמחות בלימודי מגדר. התכנית מיועדת לסטודנטים לתואר מוסמך בפקולטות השונות באוניברסיטה העברית המעוניינים להתמחות בתחום זה. סטודנטים מלימודי תרבות שיבחרו לשלב בתואר התמחות במרכז לייפר (לימודי מגדר) יהיו פטורים מ- 4 נ"ז מלימודי הבחירה, הן במסלול המחקרי והן במסלול הלא מחקרי.

קטגורית המגדר - ההבניות של מהם נשיות, גבריות ויחסי הכוח ביניהם - עומדת היום במרכז תחומי דעת שונים, המכירים בכך כי ללא נקודת המבט המגדרית לא ניתן להסביר תופעות מרכזיות בחברה, כגון חלוקת העבודה בבית ובשוק העבודה מחוץ לבית, מבנה משפחה, אי-שוויון בזירות החינוך והרווחה, התנהגות פולטית, שיח של זכויות, רגשות וייצוגים תרבותיים, תופעות פתולוגיות וקליניות. תיאוריות מגדריות רואות במגדר כלי אנליטי לבחינת שינויים היסטוריים, פוליטיים, חברתיים, תרבותיים ומשפטיים המקנה תובנה בחקר התהוותם ופעילותם של מבנים ומנגנונים בחברה.